Inwoners, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en gemeenten werken vanuit een gedeelde ambitie aan mentale gezondheid en weerbaarheid voor iedereen. Dit betekent dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen en in staat moet zijn zich te kunnen verhouden tot psychisch lijden.
Van ik naar wij
Een nieuwe kijk en handelingsperspectief op psychische diversiteit en psychisch lijden maakt van inwoners een gelijkwaardige groep mensen, die zelf actief bijdragen aan de preventie en het herstel hiervan.
Van monoloog naar dialoog
Er wordt er gepraat met de inwoners, in plaats van over de inwoners. Door alle ervaring en expertise te delen kunnen we beter om te gaan met mentale gezondheid en psychisch lijden.
Van kwetsbaarheid naar weerbaarheid
Met behoud van eigen regie en effectieve ondersteuning is er voor iedereen ruimte en ondersteuning om mee te doen, ondanks eventuele kwetsbaarheden, handicaps of andere belemmerende factoren.
Van medicijn naar samenzijn
Mensen die psychisch lijden kunnen meedoen en krijgen de kans om met behoud van eigen regie en effectieve ondersteuning zelfstandig om te gaan met hun lijden.
Van kosten naar baten
Het verzamelen en delen van kennis, ervaringen en data kan ondersteunend zijn bij het effectiever inzetten van (financiële) middelen.
Saam redzaam worden
Hoe gaan we dat doen?
Als we bereid zijn samen te werken buiten de grenzen van onze eigen organisaties, kunnen we Saamredzaam worden. We zijn begripvol, positief, aanvoelend en gelijkwaardig, met diepgaand begrip voor elkaars rol en perspectief.